Kunsthåndværkeren

Materialet og teknikken

Som kunsthåndværker er materialet det vigtigste. At forstå det materiale jeg bruger til at formgive med, er afgørende for mit virke som keramiker. Mit sprog bliver fortalt i de produkter, jeg med mine hænder frembringer. Jeg bruger leret som et materiale der underbygger produktets æstetiske udtryk. Det er derfor vigtigt for mig, at arbejde med leret i dens naturlige formgivning. Jeg mestrer flere keramiske teknikker, men særligt har jeg en kærlighed for drejning og støbning. Jeg er en produktionskeramiker, med fokus på detaljen der skaber et poetisk fortællende univers. Et univers både formgivet i porcelæn, stentøj samt råmaterialer fundet i naturen.

Naturen, min drivkraft

Jeg finder inspiration i naturen, som giver mig drivkraften i hverdagen. På hesteryg igennem naturens altid skiftende vejr, finder jeg ro og overskud til nye ideer. Min inspiration af naturen ses ofte i farver og overfalder samt strukturer i mine produkter. Enten i form af et materiale jeg har hentet i naturen, og benyttet direkte i produktet som virkemiddel i fx. overflade. Jeg henter også inspiration til glasurernes farver, i årstidernes skiftende nuancer.

 Fascinationen i gentagelsen

Gentagelsen, størrelsen og mængden er tilbagevendende beskrivende ord, for mit arbejde som formgivende keramisk kunsthåndværker. Jeg får et kick når jeg udarbejder store emner og produkter, men også masseproduktion er en spændende og krævende proces som jeg personligt elsker.  Jeg er drevet af effektiviteten i arbejdet, med et fokus på kvalitet, funktionalitet og unikke formgivninger.