Kunsthåndværkeren

Materialet og teknikken

Som kunsthåndværker er materialet det vigtigste. At forstå det materiale jeg bruger til at formgive med betyder meget for mit virke som keramiker. Mig sprog bliver fortalt i de objekter jeg med mine hænde frembringer. Jeg bruger leret som et materiale der underbygger produktets æstetiske udtryk. Det er derfor vigtigt for mig at arbejde med leret i den formgivning den tilbyder mig, derfor mestre jeg også flere teknikker men særligt har jeg en kærlighed til drejning og støbning. Jeg er en produktions-keramiker med kærlighed for detaljen i et poetisk fortællende univers. Et univers både formgivet i porcelæn, stentøj samt råmaterialer fundet i naturen.

 

Naturen, min drivkræft

Naturen giver mig drivkræften i hverdagen. På hesteryg igennem naturens altid skiftende vejr finder jeg ro og overskud. Med vinden i ansigtet og hestens rytmiske skridt henover strand og skovbund oplader jeg batterierne og finder overskud, en dårlig dag bliver altid god og energien vender tilbage til mig. Det er her jeg henter drivkræften i mit virke som keramiker.
Naturen lader sig også influerer min kunstneriske stil. Det ses tydeligst i de bløde, naturlige farveskalaer jeg bevæger mig i når jeg udvikler produkter og glasurer. Eller når jeg igennem disse processer låner råmaterialer fra naturen, Sand, ler, sten og strukturer.

 

 Fascinationen i gentagelsen

 Gentagelsen, størrelsen og mængden er tilbagevendende beskrivende ord for mit arbejde som formgivende keramisk kunsthåndværker. Jeg får et kick når jeg arbejder stort eller producere flere ens objekter. Det giver mig et visuelt billede af hvor langt jeg kommer og derigemmen energi til at fortsætte. Jeg er drevet af effektiviteten i arbejdet med et fokus på kvalitet, funktionalitet og unikke formgivninger.